2024.03.03. - Kornélia

SOS Schnauzer Fajtamentő Egyesület

SOS Schnauzer Fajtamentő Egyesület
SOS Schnauzer Fajtamentő EgyesületAz SOS Schnauzer Fajtamentő Egyesület bemutatkozása: Az Egyesület elsődleges célja segítségnyújtással fellépni a bajbajutott állatok megsegítésére, valamint állatvédelmi prevenciós munka végzése. Továbbá, hogy a civil önszerveződés lehetőségeivel és erejével mérten hozzájáruljon, hogy hazánkban is elterjedjen a felelős állattartási kultúra. Az Egyesület az állatvédelemmel kapcsolatos tevékenység körében felvilágosító munkát kíván végezni a házi kedvencek humánus tartásáról, a kóbor állatokkal kapcsolatos helyes és követendő viselkedésről.

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06


Az Egyesület a Magyarország területén megtalálható schnauzer fajtájú gazdátlan, kóborló kutyákat nyilvántartásba veszi, kiépíti az azonosításukra szolgáló rendszert, egészségi állapotuknak megfelelő ellátáshoz segíti őket, gondoskodik ivartalanításukról, ideiglenes elszállásolásukról, és eljár örökbe adásuk érdekében.

Az Egyesület feladatai:

- Felvilágosító munka végzése a felelős állattartásról. Rendezvényeken való részvétel.
- Gazdátlan, kóbor, gyepmesteri telepeken, menhelyen lévő schnauzer és schnauzer keverék fajtájú kutyák nyilvántartásba vétele, a kutya tulajdonosának esetleges beazonosítása.
- Egészségi állapotuk felmérése, ennek megfelelően kezelése, ellátása, védőoltások beadatása, féregtelenítések elvégzése.
- A gazdátlan kutyák ideiglenes befogadóknál történő elhelyezésének megoldása, amíg megfelelő gazdát nem találunk részükre.
- Ivartalanításuk elvégeztetése.
- Eljárás a kutyák örökbeadására.
- Támogatók, szponzorok keresése, adománygyűjtés, állateledel és állatfelszerelés gyűjtése, rendezvényeken való részvétel gyűjtés és ismeretterjesztés céljából az Egyesület célkitűzéseinek eléréséhez. Új tagok és pártoló tagok felkutatása.
- Honlap működtetése, kapcsolattartás.
- Segítségnyújtás az elveszett schnauzer kutyák megtalálásához az állampolgároknak.

Webcím: www.schnauzermentes.hu

Az SOS Schnauzer Fajtamentő Egyesület részére az adó 1% felajánláshoz az adószám: 18298132-1-43


Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra