2023.12.03. - Ferenc, Olívia

Kutyamenhely Alapítvány

Kutyamenhely Alapítvány
Kutyamenhely AlapítványA Kutyamenhely Alapítvány bemutatkozása: A Kutyamenhely Alapítványt Szombathely önkormányzata 1993-ban alapította azzal a céllal, hogy a gyepmesteri teleppel együttműködve ez a szervezet létrehozzon és működtessen egy olyan átmeneti otthont, ahol a gazdátlan állatok örökbe adásukig biztonságban tölthetik a napjaikat. Ebből a célból eddig semmi nem valósult meg, Szombathelyen 2010-ben sincs menhely. Fontos szerep jut a külföldi állatvédőknek, akik oroszlánrészt vállalnak abban, hogy a Gyepmesteri Telepen lehetőleg ne legyen altatás.

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06


A városban az állatvédelmi teendőket a 2008-ban Zalaegerszegről Szombathelyre “átköltözött” Fekete István Állatvédő Egyesület látja el, miközben a város által üzemeltetett Gyepmesteri Telep a legszükségesebb, jogszabályok által előírt feladatait végzi. Fontos szerep jut a külföldi állatvédőknek, akik oroszlánrészt vállalnak abban, hogy a Gyepmesteri Telepen lehetőleg ne legyen altatás.

Az Alapítvány új kuratóriuma 2010 nyarán alakult, a Közgyűlés döntése után júliusban a bíróság is jóváhagyta a változást, így új lendülettel láthat neki a munkának. Tennivaló akad bőven, hiszen a gyepmesteri telep a kötelező minimumra szorítkozik, a közigazgatási rendszer a napi szintű problémákkal nem tud lépést tartani, amely problémákból pedig jócskán van. Az Egyesület energiáit leköti ez a napi szintű munka, így egy menhely létrehozásához maximálisan indokolt egy külön, nagyrészt erre a célra összpontosító szervezetet működtetni. Ezt vállaltuk mi, az új kuratórium. Az Alapítvány másik fontos célja az állattartási kultúra fejlesztése, a tudatosság magjának elültetése elsősorban a felnövekvő generáció fejében.

Ez az az eszköz, amelytől remélhetjük, hogy előbb-utóbb az Alapítvány munkája - legalábbis a menhely fenntartása, esetleges bővítése tekintetében - okafogyottá válik. Hosszútávon az lenne a cél, hogy a menhely kiürüljön, hátradőlhessünk. Ez persze nagy valószínűséggel nem fog bekövetkezni, de törekednünk kell erre.

Webcím: www.menhely-szombathely.hu

A Kutyamenhely Alapítvány részére az adó 1 százalék felajánláshoz az adószám: 18881310-2-18

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra