2024.03.03. - Kornélia

Bleki Alapítvány Az Esélytelen Állatokért

Bleki Alapítvány Az Esélytelen Állatokért
Bleki Alapítvány Az Esélytelen ÁllatokértA Bleki Alapítvány Az Esélytelen Állatokért bemutatkozása: Úgy kezdődött, hogy Plutó kutyám elvesztette társát Dinát, akivel tíz boldog évet töltöttünk. Hogy Plutó ne legyen magányos öregúr, elhatároztam keresek mellé egy társat. Elkezdtem böngészni a gazdikereső weblapokat. Az ideális társat megtaláltam, de megdöbbentett, hogy mennyi kutya van reménytelen helyzetben, és továbbra is nézegettem az oldalakat. 2008 szeptemberében megláttam az Illatos úti gyepmesteri telepen egy öreg, csontsovány, fekete kutyát.

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06


Nem hagyott nyugodni a kép, felhívtam az Alapítványt, ahonnan nemrég Plutó társát örökbe fogadtam. Helyet ugyan nem tudtak biztosítani, de ajánlottak egy panziót. Vettem egy nagy levegőt, és elmentem a kutyáért. Ő volt Tóbiás. Tóbiásról kiderült, hogy nem is annyira öreg, kondíciója rendbejött, ivartalanítás és szőrének gyógykezelése után 4 hónappal, egy csodálatos gazdihoz került. Elmondhatatlan érzés volt jó helyen tudni.

Hogy az első mentésem ilyen sikeres volt, felbuzdultam, és jöttek egymás után a többiek… Mokka, Füge, Jam, Csupor, Treff és sokan mások. Mindig az esélytelen kutyákat mentettem, elsősorban a feketéket, mert ők ki tudja miért, többnyire senkinek sem kellenek.

A legtöbb kutyát az Illatos úti ebrendészeti telepről hoztam el, de jöttek kutyák vidéki gyepmesteri telepekről és menhelyekről is, a reménytelen helyzetűek, akik már több éve nem találtak gazdira.
Vannak öreg kutyáim, akiket 10 évesen már nem sikerült örökbe adnom, és már 2 éve panzióban élnek.

Amikor egyre több lett a gazdit kereső, rehabilitációra szoruló kutyám, rájöttem, hogy már nem győzöm egyedül. Elhatároztam, hogy létrehozok egy alapítványt. Így született meg a „Bleki” Alapítvány Az Esélytelen Állatokért.

Tudom, hogy minden segítségre szoruló állatot továbbra sem tudok megmenteni, de együttérző emberek támogatásával növekedhet a számuk. Napjainkban rengeteg az elhagyott, kidobott, altatásra ítélt, segítségre szoruló kutya. Alapítványunk kizárólag már ivartalanított, chippel ellátott kutyáknak keres gazdát.

Webcím: www.blekialapitvany.hu

A Bleki Alapítvány Az Esélytelen Állatokért részére az adó 1% felajánláshoz az adószám: 18210352-1-41

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra