2021.01.26. - Vanda, Paula

Meglőtte a szomszéd kutyát, mert zavarta az ugatás

Meglőtte a szomszéd kutyát, mert zavarta az ugatás
Meglőtte a szomszéd kutyát, mert zavarta az ugatásEgy győri férfi légpuskával akarta elhallgattatni a szomszéd kutyáját, mert zavarta az ugatás. A Győri Rendőrkapitányság ˝maradandó egészségkárosodást vagy pusztulást okozva elkövetett állatkínzás vétségének megalapozott gyanúja miatt˝ folytatott büntetőeljárást egy 58 éves győri férfi ellen. A rendőrség ügyeletére érkezett a bejelentés, hogy a Bőny-Szőlőhegyen egy kutyát meglőttek. A helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy az udvaron megkötött eb feje vérzett és a telekszomszéd felöli kerítésnél egy nagyobb vértócsa terült el.

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A bejelentő a járőröknek elmondta, hogy sérült kutyáját állatorvoshoz vitte, ahol a röntgenfelvételek a négylábú bal pofájában egy mélyre fúródott légfegyver golyót és nyomait mutattak ki.

A nyomozás adatai szerint az állat tulajdonosa régóta vitában állt szomszédjával, aki a kutyát csak elhallgattatni akarta, mivel zavarta az ugatása.

A Győri Rendőrkapitányság az 58 éves győri férfi ellen, állatkínzás vétsége miatt folytatott nyomozást befejezte és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte a Járási Ügyészségnek.

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra