2024.03.29. - Auguszta

Szentesi Állatvédő Egyesület

Szentesi Állatvédő Egyesület
Szentesi Állatvédő EgyesületA Szentesi Állatvédő Egyesület bemutatkozása: A Szentesi Állatvédő Egyesület 1993-ban alakult meg, Dr. Szécsényiné Csergő Judit által. 1995-96-ban az egyesület az önkormányzattól telket kapott Szentes, Nagynyomás 76. szám alatt, örökös használatra. Ezen egy romos tanya állt, valamint égig érő gaz. Lelkes állatbarátok közreműködésével kitakarították az udvart, és helyreállították az épületet. Az önkormányzat körbe kerítette a telket és egy Amerikában élő Szentesről elszármazott honfitársunk adományaként megépült az első tégla kenelsor.

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06


Eleinte alig volt lakója a menhelynek. Ahogy a kutyaállomány szaporodott egyre több kenelre volt szükség. A növekvő létszám és a munka ellátására Szécsényiné Jutkához állatszerető önkéntesek csatlakoztak és sokszor erőn felüli munkával gondozták az állatokat. 2000-ben már kicsinek bizonyult a terület. Egy másik kutyabarát Zsilléné eladta mentettréti tanyáját, és megvette a szomszédos telket, hogy újabb kutyák kerülhessenek befogadásra. A menhely Szentes város és környéke számára hiánypótló szolgáltatás lett. Szécsényiné Jutka 2006-ig irányította a menhely életét. Város szerte ismerték őt. Elhivatottsága, állatszeretete példamutató magatartása nekünk utódoknak is irányadó lehet. Köszönjük neki és nagyra értékeljük az elért eredményeket. Célunk, hogy tovább folytassuk az ő általa megkezdett munkát.

A Szentesi állatmenhely feladatául tűzte ki, hogy befogadó otthont nyújt gazdátlan, kóbor, megunt kutyusoknak átmeneti jelleggel. Ezen állatok számtalan veszélynek vannak kitéve , sokféle módon szerezhetnek sérüléseket, betegségeket. A cél az állatok többségét szerető, jó családba juttatni. Az élet védelme mellett fontosnak tartjuk számukra a biztonságos környezetet, alapvető fizikai szükségleteiket és a megfelelő orvosi ellátást. A másik fontos célunk az embereknek az állatokkal szembeni felelősség teljes megtartás kialakítása. Ehhez a feladathoz várjuk mindazon állatszerető emberek csatlakozását, akik segítenének nekünk ebben a munkában. Hiszünk abban, hogy ezen erőfeszítéseink a társadalom számára is fontosak. A jövő mindenki számára a környezettudatos magatartás megvalósítása, a felelős állattartási, állat és természetvédelmi kultúra elsajátítása!

Webcím: www.szentesimenhely.atw.hu

A Szentesi Állatvédő Egyesület részére az adó 1%-os felajánláshoz az adószám: 19816016-1-43

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra