2024.03.29. - Auguszta

Állatbarát Alapítvány

Állatbarát Alapítvány
Állatbarát AlapítványAz Állatbarát Alapítvány bemutatkozása: Az Állatbarát Alapítvány 1993-ban alakult Nyíregyházán, fő működési területünk Szabolcs-Szatmár-Bereg megye. Szervezetünk az állattartási kultúra javítását, az állatok védelmét, jogainak képviseletét tűzte ki célul. A kezdetektől nagy hangsúlyt fektetünk a szemléletformáló tevékenységekre, mivel felismertük, hogy folyamatos javulást csak a tájékoztató, ismeretterjesztő programokkal lehet elérni az állatvédelem, a felelősségteljes állattartás területén. 1997-ben felvettük a kapcsolatot nemzetközi állatvédő szervezetekkel.

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06


Az Állatvédő Világszövetség (WSPA) képviselői látogatást tettek Alapítványunknál, tanulmányozták szervezetünk működését, szakmai segítséget nyújtottak munkánk hatékonyabbá tételéhez. Az Állatvédő Világszövetség hosszas megfigyelő időszak után 2000-ben felvette szervezetünket tagjai sorába, majd 2001-ben a Brit Királyi Állatvédő Társaság (RSPCA) is tagjai közé választotta Alapítványunkat, biztosítva ezzel a további szakmai együttműködést. Alapítványunk ismertségével nőtt a lakossági megkeresések száma is, egyre többen fordultak hozzánk állatvédelmi- állattartási kérdésekkel.

A növekvő igények szükségessé tették egy nagyobb befogadóképességű Állatotthon létesítését, amelynek 1998-ban kezdődtek el építési munkálatai végleges helyén, a Csatorna utcán. 2001. tavaszán a Beregi térségben az árvíz idején csónakkal mentettük a háziállatokat, haszonállatokat és a vadon élő állatokat, takarmányt juttattunk az árvíz sújtotta falvakba. A mentőakciót támogatta a két angol állatvédő szervezet is. 2001-ben szerveztük meg első alkalommal a „Fesztivál az állatokért” elnevezésű programunkat, amely azóta a legnépszerűbb és legsikeresebb rendezvényünkké vált.

Webcím: www.allatbarat.com

Az Állatbarát Alapítvány részére az adó 1% felajánláshoz az adószám: 18791927-1-15

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra