2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Konrad Lorenz Természetvédő és Állatvédő Egyesület

Konrad Lorenz Természetvédő és Állatvédő Egyesület
Konrad Lorenz Természetvédő és Állatvédő EgyesületA Konrad Lorenz Természetvédő és Állatvédő Egyesület bemutatkozása: 1999 nyarán Hódmezővásárhelyen néhányan elhatároztuk, hogy az állatok védelmére szervezetet hozunk létre. Az Egyesületet Konrad Lorenz osztrák állatviselkedés-kutatóról neveztük el. Így alakult meg a Konrad Lorenz Természet- és Állatvédő Egyesület. Sem tapasztalatunk, sem pénzünk nem volt elképzeléseink megvalósításához, de kitartó, sokszor embert próbáló munkával haladtunk lépésről lépésre. Ma már elmondhatjuk, hogy városunk egyik legismertebb civil szervezete vagyunk.

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06


Az emberek fontosnak tartják munkánkat és számítanak ránk. Már megalakulásunk előtt is segítettük a kóbor állatokat. Elhelyezésük -állatotthon híján- problémás volt, az egyesületünk tagjai vitték haza a sokszor beteg, sérült állatokat és saját maguk fedezték a költségeket.

2003 őszén vásároltunk egy tanyát a város szélén, ahol az oktatóközpontot és állatotthont tervezzük felépíteni. A tanyán jelenleg 200 kutyát tudunk ideiglenesen befogadni, akiket 1 állatgondozó lát el minden nap. 2004 őszén adományokból és saját költségünkön felújítottuk a tanyaépületet és elkezdtük a kutyák szálláshelyét kialakítani. Így 2005 őszére az összes kutyakennelt szilárd burkolatra tudtuk helyezni. Nincsen biztos, folyamatos bevételi forrásunk, Egyesületünk működését és a fejlesztéseket a személyi jövedelemadóból felajánlott 1%-okból, tagdíjakból, pályázatokból, magánszemélyek és cégek adományaiból tartjuk fenn.

Webcím: www.konradlorenz.hu

A Konrad Lorenz Természetvédő és Állatvédő Egyesület részére az adó 1 százalék felajánláshoz az adószám: 18466474-1-06

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra