2024.04.16. - Csongor

Szentgotthárdi Kutyamenhely

Szentgotthárdi Kutyamenhely
Szentgotthárdi KutyamenhelyA Szentgotthárdi Kutyamenhely bemutatkozása: 1995-ben kezdett összeállni egy többé-kevésbé állandó, összetartó társaság kutyatulajdonosokból, akik közt többször szóba került egy érdekvédelmi szervezet alapítása. A programban elsősorban tanácsadás, képzési, tartási problémák megbeszélése, közös hobbi-programok szervezése, valamint rendezvények terve szerepelt. A megfelelő jogalany felkutatása, az alapszabály megfogalmazása után 1998. április 28-án 14 taggal megalakult a művelődési házban a Kutyabarátok Egyesülete.

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06


A bírósági bejegyzésre augusztusban került sor. Következett egy olyan terület felkutatása, ahol mások zavarása nélkül meg tudjuk valósítani programjainkat. Rövid keresgélés után a volt MHSZ lőtér elhagyott, elhanyagolt területét találtuk legalkalmasabbnak. Kalandos úton előbb béreltük, majd pályázat útján tulajdonjogot szereztünk a területre a Kincstári Vagyon igazgatóságtól, akik azóta is ellenőrzik, hogy a pályázatnak megfelelően használjuk a területet.

Alapszabályunkat és működésünket ehhez a közhasznú tevékenységhez igazítottuk a 2002. év közepén, s azóta az adójuk 1%-át is felajánlhatják a velünk szimpatizálók. Ennek köszönhetően több kutyát sikerült megmenteni a pusztulástól vagy elpusztítástól, és sikerült új, szeret gazdát találni számára. A környező települések és Szentgotthárd területén kóborló kutyák – az ésszerűség határain belül – otthonra lelhetnek. Ezt az önkormányzatok, de a lakosok közül is egyre többen tudják, és hívnak bennünket. Igyekszünk a lehet legjobb megoldást megtalálni a kóbor ebek számára. Az elmúlt időben a helyi önkormányzat hathatós segítségével sikerült bekerítenünk a területet, akadály pályát építettünk, bozótot irtottunk, veszélyessé váló fákat vágtunk ki. Sok munka vár még ránk, hogy a terveinkben szereplő átalakításokat, kennel építést meg tudjuk valósítani.

Webcím: www.kutyamenhelysztg.hu

A Szentgotthárdi Kutyamenhely (Kutyabarátok Egyesülete) részére az adó 1% felajánláshoz az adószám: 18888111-1-18

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra