2021.11.30. - András, Andor

Mérgezik az állatokat

Mérgezik az állatokat
Mérgezik az állatokatSzinte minden településen mérgezik az állatokat. Fagyállóba mártogatott húscafatokkal, húsba szúrt szögekkel, húsgalacsinba kevert gyógyszerekkel, patkányméreggel, a módszereket sorolhatnánk. A cselekmény minden esetben állatkínzás, ami börtönnel büntethető bűncselekmény. Kik az elkövetők? Általában kisebbségi komplexusos, emberi viszályban bosszankodó - bosszúállók vagy éppen sérült emberek. Ne engedjük idegen dolgokat felenni kis kedvencünknek - ami igen nehézkes a hosszabb séták alatt - ez a legjobb megoldás az eszetlen mérgező - állatkínzó emberek ellen. Ha megtörtént a baj, az orvost haladéktalanul fel kell keresni!

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Néhány praktikus dolog az Orpheus Állatvédő Egyesülettől, mérgezők fülön csípésére:
- kamerázzuk be az udvarunkat, az utcafrontot (GDPR-ra fokozottan ügyelni kell), aki bedob mérget, az több módon is megszegi a törvényeket,
- utcán ne engedjük felkajálni a dolgokat, mert 1-1 húsdarab vagy húscafat méreggel átitatott vagy szögekkel megtűzdelt,
- ne engedjük kóborolni közterületre házi kedvencünket, leggyakrabban ez szúrja az elkövetők szemét.

Megcsípted az állatkínzót? Ne te büntesd meg!
Önbíráskodásért is börtön járhat... bár mindenki eltervezi, hogy ha az állata lemérgezője a kezei közé kerül, akkor majd "így"... akkor majd "úgy" elbánik vele, de minden törvénytisztelő embertársunkat arra kérünk, hogy az előállítást hagyjuk a rendőrségre, az eljárást és az ítélkezést pedig az ügyészségre és a bíróságra.

Gyógykezelés
Sok mérgezésre vagy állatkínzásos cselekményre sajnos nincs életmentő megoldás, de meg kell próbálni minden lehetséges módot az állat megmentésére. Ha elhullott, kérjünk igazságügyi boncolást, hiszen ez bizonyíték lehet az elkövető elleni méltó büntetés kiszabásához.

szögekkel átszúrt csalétek

mérgezett kutya
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra