2020.11.28. - Stefánia

Padlásról dobálta ki a kiskutyákat a zavarodott férfi

Padlásról dobálta ki a kiskutyákat a zavarodott férfi
Padlásról dobálta ki a kiskutyákat a zavarodott férfiHangokat hallottam, aztán kidobáltam a kutyákat a padlásról – hebegte zavarodottan az állatvédőknek C. Ferenc. A fiatal férfi szombat délután kezdett furcsa hangokat hallani, ezért családi házának padlásáról sorra hajigálta ki a kölyökkutyákat. A férfit végül a rendőrök és az állatvédők fékezték meg, akik több ebet is kimentettek tébolyult gazdájuk karmai közül. Keserves vonyításra és hangos puffanásokra kaptam fel a fejemet, de mire kiszaladtam az udvarra, már a második kiskutyát is kidobta – mesélte az állatkínzó szomszédja.
Az egyik a betonra érkezett, azonnal elpusztult, a másik reszketve kuporgott a földön. A szomszédasszony hiába próbálta csillapítani a férfit, Ferenc hajthatatlan volt, ezért hívta a rendőrséget.

Ám mire a járőr kiért, a férfi hat ebet már kihajított. Sokáig a rendőrök sem tudták jobb belátásra bírni az állatkínzót, aki még négy kölyköt és azok szüleit rejtegette a padláson.

Összesen kilenc kiskutyát és szüleiket mentették meg. Hihetetlen, de a kidobált kölykök többségének még annak ellenére sem törött el semmijük, hogy nyolc métert zuhantak.

A kan kutyát korábban viszont minden valószínűség szerint bánthatták, mert a feje teljesen eldeformálódott, ezért őt a napokban megröntgeneztetjük.

A férfinak nem először borult el az agya: két éve a családi ház tetőterét gyújtotta fel, tavaly nyáron pedig pszichiátrián is kezelték. Szombati ámokfutása után a rendőrök végül bilincsbe verve vezették el.

– Kollégáim a fiatalembert átadták a mentősöknek. Állatkínzás gyanúja miatt indítottunk eljárást ellene – tudtuk meg Huszti Gábortól, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

Néhány héttel ezelőtt Budapesten, a Gazdagréti lakótelepen dobtak ki egy kutyát az ötödik emeletről: gazdája, egy óvodai dajkaként dolgozó nő akkor azzal védekezett, hogy a terrier rátámadt kisgyerekére, ezért kellett elpusztulnia. Az állatvédők akkor feljelentést tettek az ügyben állatkínzás miatt.Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra