2021.06.16. - Jusztin

Tűkkel telerakott kiflivel akarták megölni a kutyákat

Tűkkel telerakott kiflivel akarták megölni a kutyákat
Tűkkel telerakott kiflivel akarták megölni a kutyákatAki szereti az állatokat, az jogosan háborodik fel azon, ha meghallja, hogy brutálisan megkínoztak, megöltek egy kutyát, vagy egy macskát. Egy ideje törvény is bünteti az állatkínzást, sőt ha bebizonyosodik a szörnyű tett, rács mögé kerül az elkövető. Nemrég hátborzongató történet kapott nyilvánosságot az egyik közösségi oldalon. Egy debreceni férfi posztolt ki egy önmagában is megdöbbentő fotót arról, hogyan próbálta egy ismeretlen személy megölni a kutyáit. A kiflivégekbe valaki tűket szurkált azért, hogy ha a kutyák megeszik, akkor a tűk végzetes sérüléseket okozzanak a nyelőcsövükben, vagy a gyomrukban.

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A férfi családjával egy sorházban lakik, mellettük egy társasház magasodik. Az állattulajdonos azt gyanítja – több hozzá hasonló állatbarát szomszéddal együtt –, hogy az egyik lakásban élő férfi akar végezni a kutyákkal.

Az ebek gazdája szerint azért biztos, hogy az egyik szomszéd dobta át a teleszurkált kiflidarabokat, mert azokat nem az utcafront felől, a kerítés mellett, hanem a telek oldalában, a két ház között találta meg. A férfit és családját felháborította az eset, féltik az állataikat.

A férfi azt is elmondta, szerencsére a kiflidarabokat hamarabb találta meg, ugyanis minden reggel kiengedi az állatokat az ólból, most is így tett, így a kutyák nem bukkantak rá a végzetes eledelre.

- Általában reggel hatkor kelek, az első dolgom a kertben, hogy mindig megnézem a kutyákat, rendben vannak-e, mindig összeszedem az ürülékeket. Megdöbbenve tapasztaltam, hogy a szomszéd kerítésénél ott voltak azok az átszurkált kiflidarabok – mondta a férfi.


Azt is elárulta, hogy nem ez volt az első ilyen eset. Legutóbb vasárnap tapasztalta ezt, de két nappal korábban is így próbált valaki végezni az állatokkal. Mint mondta, szerinte azért reggel dobják át a kifliket, mert az illető tudja, a kutyák este kapnak enni, reggelre megéheznek, s biztosan megeszik, amit másnap a kertben találnak.

Egyébként a környéken nem újdonság, hogy állatokat próbálnak megmérgezni. A közelben található dombnál is mérgezett, gombostűkkel telerakott húsokat dobáltak szét azért, hogy végezzenek az ott sétáló kutyákkal.

Debrecenben egyébként nem gyakoriak az ilyen esetek, de azért előfordulnak, így a rendőrség is kiemelten kezeli a bejelentéseket.

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra