2021.08.05. - Krisztina

Élve temette el kutyáját egy férfi - ez normális?!

Élve temette el kutyáját egy férfi - ez normális?!
Élve temette el kutyáját egy férfi - ez normális?!Egyszerűen nem találunk szavakat erre a kegyetlenségre. Franciaországban, Párizs külkerületében egy kutyasétáltató talált rá a teljesen kiszáradt, haldokló kutyusra. A francia masztiffnak csak a feje látszott ki a földből, pusztán a véletlen műve, hogy egy járókelő észrevette. A kutya lábai össze voltak kötve a föld alatt, így esélye sem volt rá, hogy kiszabadítsa magát. A kutyáját sétáltató férfi azonnal értesítette az állatmentőket, kiérkezésükig pedig kiszabadította a halálra ítélt ebet. Azonnal egy állatklinikára szállították az állatot, aki megkapta a szükséges ellátást, így szerencsére már sokkal jobban van.

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06


Az idősödő kutyust egy 21 éves férfi ásta el. Az eb lábait összekötözte, és kövekkel rakta körbe a területet, hogy még véletlenül se tudja magát kiásni.

“Csak a feje látszott ki a földből, de alig lehetett észrevenni, hiszen teljesen elborította a por és a föld,” meséli Pedro Dinis, aki rátalált a kutyusra és közzétette Facebookon a szomorú történetet. “A legjobbkor voltam a legjobb helyen, így megmenthettem az életét.”

A mentés közben a férfi kutyája is segített kiásni a bajba jutott ebet. Ahogy kiásták, egyértelművé vált, hogy az állatkínzó gondoskodott róla, hogy a kutya fájdalmas, és kínokkal teli halált haljon. Nem sok volt már hátra, talán napok óta ott lehetett élelem és víz nélkül. Az állatklinikán stabilizálták az állapotát, az orvosok szerint lassan, de biztosan teljesen fel fog épülni.

Szinte lehetetlennek tűnt, hogy megtalálják ki a tettes, azonban egy tetoválást találtak a kutya testén, ami elvezette őket gazdájához. A férfi azt állította, hogy a kutya megszökött. A hatóságok szerint egy idős, beteges kutya nem valószínű, hogy messzire jutott volna otthonától, így a 21 éves elkövető több évnyi börtönbüntetésre, és akár 30 ezer eurós bírságra is számíthat. Az elkövető ellen gyűlölethullám indult az interneten, már több mint 135 ezren írták alá azt a petíciót, amely a legmagasabb büntetést kéri a kutya gazdájára.

Forrás: index.hu, thedodo.com

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra