2020.11.25. - Katalin

8 hónap letöltendő börtön a kegyetlen kutyakínzásért

8 hónap letöltendő börtön a kegyetlen kutyakínzásért
8 hónap letöltendő börtön a kegyetlen kutyakínzásért8 hónapot ért a kegyetlen kutyakínzás. Megoszlanak a vélemények az állatkínzásért kiszabott börtön kapcsán. Letöltendő börtönbüntetésre ítéle a Nyíregyházi Törvényszék szerdán a Fülöp néven ismertté vált kutya nagycserkeszi tartóit. Az élettársi kapcsolatban élő párt 8-8 hónap fogházbüntetésre ítélte a bíróság. A pár a tárgyaláson a korábbiakhoz hasonlóan nem vett részt, kérték a bíróságtól, távollétükben mondja ki az ítéletet, mert féltek az állatvédőktől, az esetleges atrocitásoktól. A tárgyalást és az ítéletet az állatvédők a médiával együtt figyelemmel kísérték.
Tudatosan, különös kegyetlenséggel kínozták meg a nyakörvvel a kutyát. Állatvédők által is ritkán látni nyakba ilyen durván belenőtt nyakörvet és láncot... Fülöp kutya az állatvédők gondoskodása ellenére elpusztult.

Bár az állatvédelmi törvény kimondja, hogy "az állatok érezni, szenvedni képes élőlények", a magyar jogrendszer mégis tárgyként kezeli az állatot, ha azt az ember pl. bántja vagy megkínozza. Ez teljességgel elfogadhatatlan...

kegyetlen állatkínzás, letöltendő börtönbüntetést kapott az állatkínzó pár

Nem arányos a 8 hónap letöltendő börtönbüntetés egy ilyen kegyetlen állatkínzásért!

Szerencsétlen kutya, hónapokig fojtotta a nyakát a lánc és a nyakörv
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra