2021.01.21. - Ágnes

Horror - A család kutyája ölte meg a 6 hónapos kislányt

Horror - A család kutyája ölte meg a 6 hónapos kislányt
Horror - A család kutyája ölte meg a 6 hónapos kislánytNagyszülei házában volt a féléves kislány péntek délután, amikor a szörnyűség történt. A gyermekre a nagymama vigyázott. A család kutyája, egy pitbull hirtelen rátámadt a babára, az idős asszony pedig már nem tudott közbelépni: a vérengző eb úgy megharapta a csecsemőt, hogy már a kiérkező mentők sem tudták megmenteni az életét. A nagymama sem úszta meg sérülés nélkül, neki a kezét marcangolta szét az állat. A kutyát a helyszínen elaltatta egy állatorvos. A vizsgálatok során kiderült, hogy valószínűleg azt a fajta pitbullt tartották otthon a nagyszülők, amelyet Angliában az agresszív hajlamuk miatt betiltottak.

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A család szomszédja, Anna Lopeman a Mirrornak elmondta, hogy többször is látták a huszonéves anyát babakocsit tolni, nyomában két megtermett kutyával. Az egyik sötét színű, a másik pedig fehér, de ránézésre ugyanaz a fajta mind a kettő.

Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület munkatársa szerint bármelyik házi kedvenc (hirtelen sokkhatás, ivarzási időszak, élelmezés, rivalizálás vagy egyéb dolog miatt) kerülhet olyan állapotba, amelyből kifolyóan az állat támadhat... a háziállatokért minden esetben az állat tartója a büntetőjogi felelős. Az állatok és a gyerekek együtt minden esetben kizárólag szülői felügyelettel lehetnek együtt.

A Northamptonshire-i rendőrség nyomozó őrmestere, Gary Baker elmondta: - Ez egy mélyen fájdalmas és tragikus esemény, együttérzünk a családdal. Nagyon ritkán történik hasonló tragédia, főleg ilyen fiatal áldozattal.

A helyi tanácsos, Chris Over szerint ennek a borzalmas esetnek rá kell ébresztenie arra az embereket, hogy engedélyhez kössék a kutyák tartását. Továbbá felhívta a figyelmet arra, hogy egy idén bevezetett törvény szerint akár 14 év börtönbüntetést is róhatnak arra a gazdára, aki elveszíti az irányítását a kutyája felett.

illisztráció
Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra