2021.08.05. - Krisztina

Kínok között vesztette életét 14 szibériai szánhúzó kutya

Kínok között vesztette életét 14 szibériai szánhúzó kutya
Kínok között vesztette életét 14 szibériai szánhúzó kutya14 szibériai szánhúzó kutya kínok között vesztette életét: megmérgezték őket. Kettőt sikerült csak megmenteni. Egy 48 éves, állatszerető állatgyógyász és 50 esztendős, ácsként dolgozó férje husky-kat tartott a bajorországi Sandbergben. Éppen egy új, nagyobb otthont építettek 30 kilométerrel odébb maguknak és kutyáiknak. Pénteken aztán rémisztő hívást kaptak egy hatósági állatorvosnőtől: „Jöjjenek gyorsan, valami nem stimmel az állataikkal.” Nem sokkal később két husky már el is pusztult, a többi 14 tántorgott és egymásba mart. Aztán még egy tucat vesztette életét.

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

Most nyomoz a rendőrség és a hatósági állatorvos. A túlélő állatok megvizsgálása ugyanis megerősítette a gyanút, hogy megmérgezték őket. Az elpusztult kutyákat is bevitték a patológiára, a fertőzést kizárták a halálokok közül. Most Münchenben vetik alá a tetemeket toxikológiai vizsgálatnak.

A gazdik feljelentést tettek, szomorúak és nem értik az egészet. Azt mondják, soha senkinek nem volt problémája a kutyákkal.

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra