2021.06.16. - Jusztin

Bravúros kutyamentés a csatornából

Bravúros kutyamentés a csatornából
Bravúros kutyamentés a csatornábólHétfőn délután kettő óra előtt pát perccel újabb, azon a napon már a sokadik segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére. Aznap gőzerővel folyt a viharárok felszámolása a megyében. Ezúttal azonban nem leszakadt faágakhoz, vagy kidőlt fákhoz riasztották az egységeket. Baks fűutcáján a járókelők egy kutya elkeseredett sírására lettek figyelmesek. Először az önkormányzat munkatársait értesítették, akik próbáltak segíteni a szerencsétlenül járt állaton. Tőlük érkezett a bejelentés is, miszerint egy kutya egy hatvan méteres csatorna átereszébe szorult.

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06

A telefonáló elmondta, a szerencsétlenül járt állat keservesen ugat, önerejéből nem tud kijutni a szűk betoncsőből.

Rövid időn belül hat csongrádi tűzoltó érkezett a helyszínre. Az egység Tari Ferenc tű. zászlós, szerparancsnok vezetésével megkezdte a felderítést, majd leemelték a csatorna legelső fedelét, amely alatt ott kuporgott a bogárszemű, elkóborolt eb. Trungel László tű. törzsőrmester volt az, aki a csatornába leereszkedve, saját kezében hozta fel a riadt bogárszeműt. A mentésben segítettek a rendőrség munkatársai is.

A kutyát a tűzoltók is átvizsgálva mély sebeket találtak a nyakán és a lábán, ezért értesítették a helyi állatvédőket is.

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra