2024.03.03. - Kornélia

Máté Állatvédelmi Közhasznú Alapítvány

Máté Állatvédelmi Közhasznú Alapítvány
Máté Állatvédelmi Közhasznú AlapítványMáté Állatvédelmi Közhasznú Alapítvány bemutatkozása: Bár napjainkban jó irányba változik a kutya- és macskatartáshoz való hozzáállás, mégis rengeteg felesleges nyűggé vált állat kóborol az utcákon, tengődik menhelyeken, vagy hal kínhalált az emberi felelőtlenség miatt. Az agyonütött, elásott, vízbefojtott kutya- és macskakölykök sajnos még mindig nem számítanak kuriózumnak, ahogy a megunt és kitett húsvéti nyuszik, vagy a túl szapora hörcsögök, tengerimalacok és egyéb kisrágcsálók sem.

Adó 1% felajánlással az Állatvédelemért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18464654-1-06


Hatalmas csapás ez mind a szenvedő állatoknak, mind a helyi állat- és növényvilágnak, mind a környezetükben élő embereknek. Alapítványunk legfőbb célja az állatokról való felelősségteljes gondolkodás alapjainak lefektetése. Mindezek tanítása az iskolában, a generációk óta vallott téves sztereotípiák megdöntése, a tenyésztésre nem alkalmas állatok (tehát a keverékeket, törzskönyvvel nem rendelkezőket, vagy örökletes betegséggel küzdők) ivartalanítása, a balesetet szenvedett állatok megmentése, az állat és ember számára kölcsönös örömöt jelentő együttélés elősegítése.

Legfőbb céljai pontokba szedve a következőek:

1. Az állatok gondozásának, védelmének és megbecsülésének előmozdítása.
2. A nem kívánatos kutyák és macskák elpusztításának megelőzése támogatott ivartalanítási akciókkal.
3. A macskák veszettség elleni oltásának támogatása. (Kutyák számára a veszettség elleni oltás kötelező, macskák számára sajnos nem.)
4. Rászoruló állatoknál operáció és utókezelés költségeihez anyagi támogatás nyújtása. Indokolt esetben, különösen baleset után, térítésmentesen.
5. Gyermekek és felnőttek tájékoztatása:

- Állatvédelmi cikkek megjelentetésével a havonta megjelenő ''Nagymaros'' újságban.
- Díjmentes állatvédelmi tájékoztatók terjesztésével az alapítvány rendezvényein.
- Anyagi támogatás nyújtása a helybeli iskola állat- és természetvédelmi rendezvényeihez, például az Állatok Világnapján.
- Helybeli iskolások részvételével történő rendezvények szervezése, úgy mint keverék kutya szépségverseny, állatvédelmi vetélkedő-akadályverseny, mely egy kis-háziállatos farmnál végződik, jótékonysági rendezvények, ahol iskolások tartanak szini-előadást, mely az állatok gondozásáról és megbecsüléséről szól.

6. A naprakész információhoz jutás érdekében a Máté Alapítvány kapcsolatban áll más állatvédelmi szervezetekkel Magyarországon, az Egyesült Királyságban, Svédországban, valamint az Amerikai Egyesült Államokban.

Állatmenhely üzemeltetésére sajnos nincs lehetőségünk, a csavargó kutyák és macskák ügyében a nagymarosi önkormányzat hivatott intézkedni, de a befogadó gazdikat lehetőségeinkhez mérten segítjük.

Webcím: www.matefoundation.hu

A Máté Állatvédelmi Közhasznú Alapítvány részére az adó 1% felajánláshoz az adószám: 18700767-1-13

Adó 1 százalék felajánlás állatvédő, állatmenhely feladatokra